Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rrobat e nxënëses në manifestimin e diplomimit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ad-Durr en-Nadhid (14)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/al_durr_%2006_04_1433.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ne jemi një grup i femrave studente në shkollë të mesme. Shkolla jonë do të ketë një manifestim për rastin e diplomimit. Ata kërkojnë që ne të veshim një uniformë e cila i ngjason uniformave të perëndimorëve kur ata diplomojnë. A na lejohet veshja e këtyre rrobave? 

Përgjigje: Vishni rrobat e muslimaneve. Mos i vishni rrobat e kufarëve. Vishni rrobat e muslimaneve që janë mbuluese, të bukura dhe të mira. Mos i veshni rrobat e kufarëve. Mos iu ngjasoni kufarët.

Shpërndaje: