Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rrobat e vetme janë me foto

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

 
Pyetje: “Shumë veshje të fëmijëve nepër dyqane janë me foto apo edhe të shkurta. Unë obligohem t’ua blejë ato bijave të mia. A mëkatoj nëse veproj këtë?”
 
Përgjigje: “Po, kjo nuk është e lejuar për shkak të dy mëkateve. E parë se atë kanë foto të qenieve të gjalla dhe e dyta se ato janë të shkurta dhe nuk mbulojnë trupin siç duhet.
 
Rrobet duhet të mbulojnë trupin. Ti mund të blesh material dhe ti qepësh rrobet sipas Sheriatit. Blerja e këtyre teshave nuk është e domosdoshme.”

Shpërndaje: