Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rrobat me emra të kufarëve dhe simbolet e tyre

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/16060

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmulsimane.com

Pyetje: Disa të rinj janë të entuziazmuar në lojtar futbolli të cilët janë kufarë, i pasojnë ata, i imitojnë ata dhe veshin rroba me emrat e tyre. A lejohen gjëra të tilla?

Përgjigje: Nuk lejohet veshja e rrobave me emrat e njerëzve kufarë. Ky është madhërim i kufarëve. Kjo nuk lejohet. Nuk lejohet veshja e rrobave që përmbajnë emra të njerëzve kufarë apo simbole të kufarëve. Nuk lejohet përkrahja e klubeve sportive sepse kjo është e pakuptimtë dhe një lojë e kotë. Ata as nuk duhet mbështetur e as nderuar.

Shpërndaje: