Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit me rrobat që kanë kryq (2)

Komisioni i Përhershëm për Fetva

Burimi: Fetvaja nr: 18898

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të veshur rroba në të cilat ka kryq? E kam kuptuar se ka diçka të tillë pas një kohe të gjatë nga blerja e atyre rrobave ngase kur i kisha blerë nuk e kisha parë, sepse forma e tij ishte jo qartë e dukshme.

Përgjigje: Nëse e ke kuptuar se ato kanë kryq qoftë edhe pasi t’i kesh blerë është e ndaluar që të falësh namazin në to. Ti duhet ta heqësh kryqin në çfarëdo forme qoftë, ta gërvishtësh, ta ngjyrosësh kryqin apo të përdorësh ndonjë formë tjetër për ta larguar atë.

Është transmetuar në Sahihun e Buhariut nga Imran ibën Hattan se Aishja الله عنها رضي i tha atij:

أن النبي صلى الله عليه وسلم لم يكـن يترك في بيته شيئًا فيه تصاليب إلا نقضه

“Profeti nuk linte asgjë në shtëpinë e tij që kishte formën e kryqit.”

Shpërndaje: