Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rrobet e ngushta janë më provokuese se sa lakuriqësia

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Nauakidh-il-Islam (6)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/nawaqid-18-08-1435-01.mp3

Data e fetvas: 18/8-1435 ose 16/6-2014

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Shumë gabojnë lidhur me rrobat e ngushta dhe rrobat e tejkushme, dhe i llogarisin si të përshtatshme, rrobat tregojnë gjymtyrët e saj sikurse vithet, gjoksin dhe barkun!.”

Përgjigje: “Kjo nuk është aspak e përshtatshme. Kjo është më shumë provokuese sesa ajo të tregojë pjesët e saj plotësisht. Rrobat e ngushta që zbulojnë formën e pjesëve, janë më shumë provokuese sesa lakuriqësia. Gruaja mund të jetë e shëmtuar e jo tërheqëse, por mënjëherë kur i vesh këto rroba, ajo bëhet provokuese dhe e zbukuruar. Pra, asaj nuk i lejohet të vishet kështu.”

Shpërndaje: