Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rruajtja e flokëve vajzës së vogël

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: http://muqbel.net/sounds.php?sound_id=31

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për t’i rruar flokët e vajzave të vogla?”

Përgjigje: “Nëse ato janë të vogla, nuk janë në moshën madhore dhe qëllimi është që t’i shpeshtohen flokët, unë shpresoj se s’ka të keqe në këtë.

Edhe nëse ju vetëm ua shkurtoni flokët, gjithashtu mendoj se s’ka asgjë të keqe. Megjithatë, është më mirë dhe më e sigurt të lihen ashtu siç janë.

Gjëja e rëndësishme është se lejohet (shkurtimi apo rruajtja e flokëve) nëse ato nuk janë të moshës madhore dhe janë të vogëla.”

Shpërndaje: