“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ruajtja e parave në bankë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Ighathetil-Lehfan (7)
Përgatiti: www.perlatmuslimne.com

Pyetje: “Në vendin ku jetoj në Egjipt, kam një shumë parash dhe kam frikë që ato t’i mbaj në shtëpi. A mund t’i fus ato në një bankë islame?”‏

Përgjigje: “Është e lejueshme që të futen parat në bankë që ato të ruhen. Kjo konsiderohet të jetë rast urgjent. Është e lejuar për t’i lënë parat aty vetëm për t’i ruajtur e jo për të fituar prej tyre. Kjo është e lejuar pasi që është rast urgjent. Ku tjetër t’i ruajnë njerëzit paratë e tyre?”

Shpërndaje: