Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pesha e ushqimit që e jep personi që nuk është në gjendje të agjërojë

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 44: Dihet se i moshuari që nuk është në gjendje të agjërojë, në vend të kësaj ai u jep ushqim të varfërve. Sa duhet të peshojë ky ushqim? A është e lejuar për t’i ushqyer të varfëritë në formë që tu jepet atyre një racion ushqim ditën dhe një natën?

Përgjigje: Ushqimi duhet të peshojnë një mud. Një mud është e barabartë me 600 gram. Në ditët e sotme ne u themi njerëzve të këtij vendi që të japin 1 kg duke pasur parasysh se ata janë në gjendje të mirë ekonomike, elhamduliLah. Përndryshe shuma e detyrueshme është më pak se 1 kg.

 

Shpërndaje: