“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Sa është e njohur dituria rreth hadithit në vendet jo arabe?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (vdiq. 1420)

Burimi: Silsilah Huda uen-Nur (8o)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Asnjë vend jo arabë sikurse Turqia, Shqipëria dhe Jugosllavia nuk dinë asgjë në lidhje me hadithin përveç Indisë. Është prej caktimeve të çuditshme të Allahut që Ai lejon një shqiptar t´iu prinë njerëzve në të.”

Shpërndaje: