Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sa herë duhet lexuar suren el-Fatihah gjatë rukjes?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i 

Burimi: Gharatul ashritah, Ala ahlil Xhahl ues-safsatah

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është përcaktuar që personi që bën rukje duhet të lexojë suren el-Fatiha shtatë herë dhe cila është dëshmia për këtë?”

Përgjigje: “Kjo ka ardhur në disa transmetime të hadithit ku përmendet se Ebu Said el-Khudri ia lexonte shtatë herë suren el-Fatiha personit të cilit ishte kafshuar nga gjarpri, apo nga diçka tjetër, dhe ai shërohej me lejen e Allahut.”

Shpërndaje: