“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Sa rekate duhet falur namazin e xhumasë?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (16/60)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Sa rekate duhet ti falë gruaja kur ajo të falë namazin e xhumasë?”

Përgjigje: ”Nëse gruaja e falë namazin e xhumasë me imamin ajo falet sikurse imami (aq rekate sa imami). Nëse ajo falet në shtëpi, ajo e falë drekën katër rekate.”

Shpërndaje: