“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Sa tekbire bëhen në namazet e bajrameve?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (16/238)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Sa takbire bëhen në namazet e bajramit?

Përgjigje: Ka mendime të ndryshme rreth numrit të tekbireve në namazet e bajrameve. Selefët dhe pasuesit kishin mendime të ndryshme lidhur me këtë. Ai që bën shtatë tekbire duke përfshirë tekbirin fillestar në rekatin e parë dhe pesë tekbirerekatin e dytë pasi të jetë ngritur ka vepruar mirë. Ai që bën tekbire në një mënyrë tjetër ka vepruar mirë gjithashtu sepse kjo është transmetuar nga selefët.

Shpërndaje: