“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Sa’i vullnetar jashtë haxhit dhe umres

Alameh Salih Ibn Muhammed el-Luhejdan

Burimi: Id’haud Dalale fij Uxhubil Hadhari min Du’atid Dalaleh, fq. 20

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar që të bësh sa’i vullnetarisht?

Përgjigje: Jo. Adhurimi duhet të jetë i bazuar me argumente. Allahu nuk duhet të adhurohet me diçka që Allahu nuk ia ka përcaktuar të dërguarit të Allahut ﷺ. Ai ka përcaktuar sa’in vetëm gjatë haxhit ose umres.

Shpërndaje: