Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Salih el-Feuzan është Muxhtehid

Shejkh Bedr bin Muhammed el-Bedr

Burimi: http://www.alwaraqat.net/showthread.php?24910

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

I thash në mëngjesin e së hënës 16/5-1435 ose 17/3-2014 Shejkh Salih el-Luhejdanit se Shejkhu ynë Salih el-Feuzan ka dhënë një fetva lidhur me bufen për të cilën Hizbitë e kanë kritikuar atë. Shejkh el-Luhejdan tha:

”Duhet ditur se Salih el-Feuzani është një Muxhtehid. Një Muxhtehid ka të drejtë të bëjë Ixhtihadin e tij. Ai nuk duhet të kritikohet për të. Është Ixhtihadi dhe mendimi i tij. Ai që e fyen atë nuk e dëmtonë atë. Shejkhu mban statusin e tij dhe ai nuk pakësohet.”

Shpërndaje: