Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sasia e grurit për zekatul-fitr

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (18/277)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Sa është sasia që duhet dhënë për zekatul-fitr?

Përgjigje: Duhet dhënë një s’aa profetike nga ushqimi. Pesha e saj është 2040 gram e grurit të mirë

Shpërndaje: