Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sasia e zekatul-fitrit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! A është për qëllim me 1 sa’a ajo që sot korrespondon me 3 kg?

Përgjigje: Po përafërsisht, 1 sa’a profetik është përafërsisht 3 kg. Kjo është pesha që është arritur pas analizave dhe studimeve nga Këshilli i Dijetarëve të Lartë, ata e përcaktuan atë përafërsisht 3 kg. Po.

Shpërndaje: