Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Secili grup krenohej me atë që kishte përvetësuar për vete

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (11), min: 1:06:11

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/14466

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: Çfarë do të thonë fjalët e Tij (Te ala):

كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ

“… dhe secili grup krenohej me atë që kishte përvetësuar për vete.”23:53?

Përgjigje:

فَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُم بَيْنَهُمْ زُبُرًا كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ

“E ata më vonë u ndanë në grupe sipas çështjes së fesë dhe secili grup krenohej me atë që kishte përvetësuar për vete.”

Të gjithë shkruan libra në të cilat mbështesin orientimet e tyre. Fjala زبرا i referohet librave. Ata i kanë shkruar ato për orientimet e tyre. Secilit i pëlqen orientimi dhe libri i tyre, megjithëse ata kundërshtojnë argumentet. Ata nuk u referohen argumenteve. Ky është kuptimi i tij ajeti. Është në rregull të shkruhen libra, por duhet pasur parasysh argumentete. Argumentet duhet të ndiqen.

Shpërndaje: