Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sekrecionet e trubullta dhe të verdha pas dhe para menstracioneve

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Xhudah (26)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Hadithi:

Lëngun e verdhë dhe atë ngjyrë kafeje pas menstracioneve nuk e kemi llogaritur asgjë.”

Cili është gjykimi mbi sekrecionet e trubullta dhe të verdha pas ciklit mujor dhe para para ciklit mujor?”

Përgjigje: ”Nëse gruas i vien sekrecione të trubullta ose të verdha gjatë ciklit mujor ose lindjes, ato i përkasin ciklit mujor [dhe lindjes]. Ajo nuk pastrohet deri sa ti vien sekrecione transparente.

Por në qoftë se gruaja ka periudhën e saj të pastër dhe sheh sekrecione të verdha apo të trubullta ajo është ende e pastër. Ato nuk ndikojnë tek ajo. Ajo duhet të vazhdojë të falet dhe të adhurojë.”

Shpërndaje: