Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sekrecionet

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (240)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Disa gra kanë sekrecione. A e prishin ato abdesin apo jo dhe a obligohen që të pastrohen prej tyre?”

Përgjigje: ”Dijetarët kanë konsensus se, sekrecionet nuk obligojnë pastrimin e trupit (guslin) dhe mendimi më i fortë është se ato nuk e obligojnë as marrjen e abdesit.

Nuk ka dëshmi në Kuran dhe Sunnet se ato e prishin abdesin. Nëse gruaja është gjatë periudhës së pastër kohore dhe ka sekrecione, ajo duhet të falë namazin.

E në qoftë se ajo ka sekrecione gjatë namazit, ajo e vazhdon namazin edhe në qoftë se ato janë të qarta për të.”

Shpërndaje: