Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Selefizmi është Grupi i Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=122012 

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është Selefizmi një grup (palë, parti) dhe a është e lejuar për të …

Përgjigje: Selefizmi është themel dhe jo një grup (parti, palë) prej sekteve. Ky është themeli. Ky është themeli dhe çdo gjë që është në kundërshtim me të është e kotë. Është e vërtetë që ata mund të quhen grup (parti, palë) pasi që Allahu thotë:

”Të tillët janë grup (pala, partia) e Allahut…” 58:22

Themi se është e vërtetë se ai është një grup, por është grupi i Allahut. Ata që e kundërshtojnë janë grupi i shejtanit, siç ka thënë Allahu:

”Ata janë grupi (pala, partia) e shejtanit.” 58:19

Por të thuhet se Selefizmi është një grup dhe të heshtësh, nuk bën. Selefizmi janë grupi i Allahut sepse Allahu i ka quajtur ata grupi i Allahut.

Shpërndaje: