Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkapërderdhja e ujit gjatë abdesit dhe ndryshe

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/7888

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për të shkapërderdhur ujin gjatë abdesit?”

Përgjigje: ”Shkapërderdhja e ujit është e ndaluar pa marrë parasysh se a ka të bëjë me abdesin apo me diçka tjetër. Megjithatë, është më e keqe gjatë marrjes abdes sepse abdesi është një adhurim. Dhe shkapërderdhja gjatë adhurimit është e ndaluar dhe në fakt adhurimi duhet të kryhet në mënyrën që është përshkruar.”

Shpërndaje: