“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Shejkhi Sufist e tërheq shtazën me testikujt e tij

Abdul-Vehab esh-Sha’rani (v. 973)

Burimi: Et-Tabakat el-Kubra, fq. 403

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Shih: https://books.google.co.ma/books?id=TfFHDwAAQBAJ&pg=PA404&lpg=PA404&dq=%D9%83%D8%A7%D9%86+%D9%85%D8%B9+%D8%A7%D9%84%D8%B4%D9%8A%D8%AE+%D8%B9%D8%A8%D9%8A%D8%AF+%D9%81%D9%8A+%D9%85%D8%B1%D9%83%D8%A8+%D9%81%D9%88%D8%AD%D9%84%D8%AA&source=bl&ots=WgNeyI_TQl&sig=ACfU3U3Am6DDJDnrq_0UQZc0n8Utpw-iYQ&hl=sv&sa=X&ved=2ahUKEwiPkKHPndngAhWGxoUKHbyACPEQ6AEwAHoECAQQAQ#v=onepage&q=%D9%83%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D8%B9%20%D8%A7%D9%84%D8%B4%D9%8A%D8%AE%20%D8%B9%D8%A8%D9%8A%D8%AF%20%D9%81%D9%8A%20%D9%85%D8%B1%D9%83%D8%A8%20%D9%81%D9%88%D8%AD%D9%84%D8%AA&f=false

Prej xhematit të Shejkhut tonë Ebu Aliut ishte Shejkh Ebu Ubejdi. Një numër i njerëzve të besuar më treguan:

“Një herë kur udhëtuam me Shejkh Ebu Ubejdin shtaza mbeti në argjilë. Askush nuk arriti ta shpëtojë atë. Pastaj Shejkh Ebu Ubejdi tha: “Lidheni atë rreth testikujve të mi. Do të zbres dhe do ta tërheq atë.” Ata bënë ashtu siç tha ai. Me testikujt e tij ai e nxori nga argjila për në det.”

Shpërndaje: