Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shfryëzimi i sigurimeve shëndetësore

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighlf-14011435_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejuar për tu mjekuar përmes kompanive të sigurimit?”

Përgjigje: “Jo. Kompanitë e sigurimit janë fitim i pavlevshëm. Në to ka kamatë, ryshfet dhe faktorë të tjerë të ndaluar. Ata marrin paratë e njerëzve me pa të drejtë. Ideja është që ti të paguash një shumë të vogël parashë, që ndoshta të kthehen përmes shëndetësisë ose kompensim tjetër. Pastaj mund të marrësh gjysmën e parave të sigurimit ose një shumë tjetër. Kjo nuk është e lejuar. Në këtë rast, të lejohet të marrësh vetëm atë sa ke paguar. Paratë e kompanisë së sigurimit nuk janë para të tyre. Ato janë parat e klientëve të ngratë. A dëshiron ti marrësh të gjitha paratë e tyre, ose të paktën shumicën e tyre? Mbi çfarë baze?”

Shpërndaje: