Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shikimi i ndeshjeve të futbollit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (53)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A konsiderohet shikimi i ndeshjeve të futbollit apo pjesëmarrja në stadium për t’i shikuar ato gjë e kotë?

Përgjigje: Kjo është humbje kohe. Është gjë e kotë. Nëse ato gjithashtu përbëhen nga fjalë të ndaluara ose nga shfaqja e auretit, shumica e lojtarëve i shfaqin kofshët dhe kilotat e tyre janë deri mbi gjunjë, në këtë rast këto veprime janë mëkat dhe nuk lejohen.

Shpërndaje: