Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shiringat e diabetit gjatë Ramazanit

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr 3929

Imam: Abdul-Aziz Bin Baz 
Shejkh: Abdurr-Rrezak Afifi 
Shejkh: Abdullah el-Gudejjan 
Shejkh: Abdullah bin Ku’ud 
 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam diabetik që marr shiringa kundër sëmundjes sime. Nëse nuk e bëjë këtë sheqeri im rritet. Fakti që unë veçanërisht vuajë nga kjo sëmundje, unë pyes në qoftë se është e lejuar për mua që të marrë shiringa të tilla gjatë agjërimit duke pasur parasysh që marrja e shiringave gjatë natës nuk ka efekt?

Përgjigje: Është e lejueshme për ty që të marrësh këtë shiringë gjatë ditës dhe nuk je i detyruar që ta kompensosh agjërimin. Por në qoftë se mund ta merr atë gjatë natës kjo do të ishte më mirë.

Shpërndaje: