Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shirku i vogël është mëkati më i madhë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (23)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tahid-25-07-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Në disa botime të librit ”Fet´hul-Mexhid”, thuhet se shirku i vogël është mëkati më i madh …

Përgjigje: ”Kjo është e saktë. Kjo nuk thuhet vetëm në ”Fet´h-ul-Mexhid”. Shirku është mëkati më i madhë edhe nëse është shirk i vogël.

Pyetje: … dhe në një tjetër botim thuhet se shirku i vogël është më i madh se mëkatet e mëdha. A ka ndonjë dallim në mes të këtyre dy frazave?”

Përgjigje: ”Jo, nuk ka.”

Shpërndaje: