Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkaktimi i çmendurisë

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A’lam-in-Nubala (14/256)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Thuhet se Ibn A’ta humbi mendjen për tetëmbëdhjetë vjet pas së cilës iu kthye. Allahu na forcoftë mendjen dhe besimin tonë. Kushdo që shkakton çmendinë e vet nga uria, nga ushtrimet e vështira ose nga zuhdi (të përmbajturit) ka kundërshtuar dhe mëkatuar. Përveç kësaj, kjo na kujton atë që pi deri sa të dehet. Sa mirë është që t’i përmbahemi sunnetit dhe dijes!

Shpërndaje: