Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkrimi i ajeteve Kuranore në letër dhe pastaj vënia e letrës në ujë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ls–1432-05-16.mp3
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e ligjësuar që i sëmuri t’i shkruajë në letër ajetet Kuranore, të cilat mbrojnë kundër sëmundjeve dhe pastaj t’i vejë ato në ujë? A është transmetuar kjo nga Sunneti?”

Përgjigje: “Po, është e lejueshme të shkruhen ajetet Kuranore në letra apo në pjata të pastra me ngjyrë të pastër dhe pastaj me atë ujë të pastrohet, apo ai ujë të pihet. Selefët vepronin kështu. Dijetarët e kanë lejuar këtë sepse kjo bënë pjesë tek shërimi me Kuran.”

Shpërndaje: