Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkrimi “Ma sha’a Allah” mbi xhamin e makinës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (29)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20%20-%2025%20-%201%20-%201436.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të qortohet personi që ka fjalët “ma sha’a Allah – çfarë do Allahu bëhet” -ما شاء الله – në makinë si mbrojtje nga syri i keq?

Përgjigjja: Po. Kjo është si hajmali. Nëse e ka atë nga frika nga syri i keq, atëherë kjo është një hajmali. E njëjta gjë vlen edhe nëse do të ishte diçka nga Kurani.

Pyetje: Dhe lidhur me vendosjen e Kuranit në pjesën e përparme të makinës …

Përgjigje: Kjo është gjithashtu konsiderohet si hajmali. Nuk është e lejuar të përdorë Kuranin si hajmali. Megjithatë, është e mirë që ta ke Kuranin me vete për ta lexuar atë. Megjithatë, nuk është e lejuar që të besosh se Kurani të mbron nga syri i keq. Kjo është një mënyrë e përdorimit të nuskave.

Shpërndaje: