Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkuarja e gruas në xhami për namazin e teravive e parfumuar

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që gruaja të shkoj në xhami për të falur namazin e teravive e zbukuruar dhe e parfumuar, duke pretenduar se po e pasojnë fjalën e Allahut Te’ala:

خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ

”Vishuni përshtatshëm (zbukurohuni) kur shkoni në xhami për tu falur!” 7:31″

Përgjigje: ”I dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue selem, lejojë që gratë të dalin në namaz të jacisë me kusht që të mos veshin rroba që e tërheqin shikimin epshor të njeriut e të mos vënë parfum. Transmeton Ebu Hurejra radijAllahu anhu se, i dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue selem ka thënë:

أيماامرأةاستعطرتفمرتعلىقومليجدوامنريحهافهيزانية

”Çdo grua që parfumohet dhe kalon pranë njerëzve në mënyrë që ata ta ndiejnë aromën e saj, ajo është lavire”!”

Shpërndaje: