Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkuli vetullat ose të bëjë divorc!

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur nr (1013)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë kërcënon me divorc nëse gruaja nuk i shkul vetullat e saj. A duhet t’i përgjigjet kërkesës së tij?

Përgjigje: ”Ajo nuk duhet t’i përgjigjet kërkesës së tij. Ai duhet të bëjë kefaret1 për betimin e tij.


1 Ose e liron një rob, ose i ushqyen dhjetë të varfër ose i furnizon ata me rroba. Nëse nuk mund ta bëshë këtë, duhet të agjëroshë tri ditë.

Shpërndaje: