Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet shkurtimi i vetullave?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi shkurtimin e vetullave, jo shkuljen e tyre?

Përgjigje: Nuk lejohet të preken vetullat (të shkurtohen, të shkulen apo të rruhen) ngase i dërguari i Allahut  thotë:

“Allahu e ka mallkuar femrën që i shkul vetullat e saj dhe atë që kërkon t’i shkulen vetullat.” 

En-Nemiseh është ajo e cila i shkulë vetullat e saj, apo shkul një pjesë të tyre.

Nuk lejohet që të preken vetullat, ky veprim është prej mëkateve të mëdha ngase profeti  e mallkoi personin që bën një gjë të tillë.

Shpërndaje: