Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkurorëzimi vetëm në letër me qëllim poligamin

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi:-Silsilat ul-Huda-uen nur (791)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A vlen shkurorëzimi sipërfaqësorë, i cili bëhet vetëm për të mashtruar ligjin e ndonjë vendi, e për të pasur mundësi për t’u martuar edhe me një grua tjetër, duke pasur parasysh se shkurorëzimi bëhet vetëm me shkrim.”

Përgjigje: “Në qoftë se kjo bëhet me të shprehur, atëherë ai veçse ka ndodhur dhe nuk merret parasysh nijeti i personit.”

Shpërndaje: