Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shpagimi për përgojimin (gibetin)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika el-Bab el-Maftuh (30 B), min: 6:40

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është shpagimi për përgojimin (gibetin)? A është e mjaftueshme për t’u lutur për personin për të cilën e ke përgojuar?

Përgjigje: Nëse personi të cilin e ke bërë gibet e di për këtë, kërkoi falje atij. Përndryshe, ti duhet të kërkosh falje për të dhe trego për cilësitë e tij të bukura në atë ndejë në të cilën e ke përgojuar atë. Sepse e mira i shlyen ato të këqijat.

Shpërndaje: