Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shpërngulja në shtete joislame për shkak të kërkimit të furnizimit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (vdiq. 1421)

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=kux4bYB5U3w

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është gjykimi për shpërnguljen në shtete joislame për shkak të furnizimit dhe në të njëjtën kohë, personi në fjalë i frikësohet lënies së fesë që mund të ndodhë me kalimin e kohës?

Përgjigje: Unë mendoj se ai duhet të kthehet në shtetin islam. Nuk i lejohet qëndrimi në shtet joislam përderisa frikësohet për veten e tij. E këshilloj atë që të lexojë ajetet dhe hadithet të cilat paralajmërojnë njeriun kundër qëndrimit në vende joislame, përveç atëherë kur është e detyrueshme një gjë e tillë. Dhe kërkimi i furnizimit mund të ndodhë sikurse në vende joislame ashtu edhe në vende islame.

Shpërndaje: