Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shprehi gabimisht tre divorce

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fataua en-Nisa fq. 200

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë u grind me gruan e tij dhe dëshirojë që t’i thotë asaj se ajo është bërë divorc një herë, por ai gaboi dhe i tha je bërë divorc tre herë pa pasur këtë për qëllim. Çfarë është gjykimi për këtë?

Përgjigje: I tërë lavdërimi i takon Allahut. Nëse ka ndodhur që ai të thotë se e ka divorcuar gruan tre herë ndërsa ai kishte për qëllim vetem një divorc, ajo numërohet vetem një herë. Nëse ai dëshiron të thotë një fjalë e cila është sinonim i fjalës divorc, por ndodhë që ai e thotë gabim, më pastaj ai thotë fjalën divorc, kjo llogaritet si një divorc mes tij dhe Allahut.”

Shpërndaje: