Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shpresa për të ndryshuar veshjen e gruas pas martesës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një djalë dëshiron të martohet me një femër të bukur, e cila nuk është e veshur si duhet. Por ai shpreson që ta ndihmojë atë në praktikën e islamit pasi të jenë martuar dhe që ai ta udhëzojë atë?

Përgjigje: Çfarë di ai se nëse ai do ta udhëzojë atë apo jo? Profeti urdhëroi që të martohemi me gruan fetare dhe tha:

“Martohu me gruan fetare tu mbushin duart me rërë.”

Mos u marto me një grua që është e pabindur (ndaj Allahut) dhe jo e veshur si duhet me shpresë se ju të ndikoni tek ajo. Ndoshta ajo ndikon tek ju dhe më pas ju do t’i bindeni asaj!

Shpërndaje: