Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shpresoj që el-Ikhuan el-Musliminët të mos marrin pushtetin në asnjë vendi islamik

Alameh Salih bin Muhammed el-Luhejdan

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=138474

Data e fetvas: 11/01-1433 ose 06/12-2011

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Shpresoj që el-Ikhuan el-Musliminët të mos marrin pushtetin në asnjë vendi islamik ose ndonjë pushtet fare. Ata nuk janë në kërkim për të mbështetur dhe ngritur besimin (akiden). Ata në shumicën e rasteve vetëm janë në kërkimin të pushtetit. Përveç kësaj, ata konsiderojnë se fjalët e përgjegjësit të tyre suprem janë si sheriat nga qielli. Ata nuk lejojnë askë që të braktis fjalët e tij. Ata kanë shumë vërejtje të tjera. Ata e konsiderojnë se ecja përpara duhet të jetë islamike edhe nëse janë së bashku me Rafidat, socialistët dhe të tjerët. Ka Tasauuf në veprat e el-Ikhuan el-Musliminëve. Ata nuk i qortojnë Suftië ekstrem. Ajo arrin panenteizmin. Mes predikuesve apo udhëheqësve të tyre kishte nga ata që shkuan tek Shejhët egjiptian në lidhje me ndonjë festë. Në Egjipt ekzistojnë Shejhat e el-Az’harit dhe Shehat e Sufive. Ata duken të jenë të njëjtë. Kur Tasauufi arrin panenteizmin, atëherë kjo është e shëmtuar. I tillë është Tasuufi i Ibn Arabiut dhe atyre si ai. Ne i lutemi Allahut që Ai të mos bëj që el-Ikhuan el-Musliminët të sundojnë në Egjipt dhe që ata të mos kenë kurrfarë pushteti në Egjipt apo në ndonjë vend tjetër mysliman.

 

Shpërndaje: