Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shtatzënia është e drejtë e burrit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për disa gra të sapo martuara të cilat përdorin pilula kundër shtatzënisë pa lejen e burrit, nga frika e një martese të dështuar e cila mund të shpie në shkurorëzim?

Përgjigje: Nuk është e lejuar përdorimi i pilulave që parandalojnë shtatzënisë përgjithmonë.

Ndërsa, kur është fjala për pilulat të cilat vetëm sa e shtyjnë shtatzëninë për një kohë të caktuar, ato nuk lejohet të përdoren pa lejen e burrit. Shtatzënia është e drejtë e burrit.

Shpërndaje: