Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shtazët e ujit janë të lejuara

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Umdat-il-Fikh (3)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdah–14340316.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë për detin:

”Uji i tij është pastrues dhe shtazët e vetëvdekura të tij janë të lejuara.”

A përfshinë kjo gjithashtu shtazët e vetëvdekura në lumë?”

Përgjigje: ”Përderi sa kafsha jeton vetëm në ujë, ajo i përket kafshëve të vetëvdekura. Nuk ka rëndësi nëse bëhet fjalë për një lumë apo një det. Përderisa ajo jeton në ujë ajo është e lejuar.”

Shpërndaje: