Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shtetësia e kufarëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (37)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%208%20-%201%20-%201437.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është personi që ka shtetësisë e një vendi të kufarëve i detyruar që ta fshijë atë dhe të merrë shtetësinë e vendit të tij nëse vendi është arab apo islamik?

Përgjigje: Nëse muslimanët i japin atij shtetësinë, ai duhet ta merrë atë. Ai duhet të tregojë nga cili vend musliman ai vjen. Ai nuk duhet të merrë shtetësinë e kufarëve. Kjo nuk është e lejuar. Megjithatë, ai mund të kërkojë një leje qëndrimi tek ata. Kjo është e padëmshme, ndryshe nga shtetësia. Nëse ai e merr shtetësinë e tyre aplikohen ligjet e tyre mbi të dhe kështu ai bëhet një pjesë e atij vendi.

Shpërndaje: