Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shtojca “Kerimun” në këtë lutje

Përktheu: Besim Gjela

www.perlatmuslimane.com

Shtojca “Kerimun” a është e vërtetë tek lutja:

Transmeton Aishja radijAllahu anha nga Pejgamberi ﷺ:

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ ؛ فَاعْفُ عَنِّي

“O Allahu im! Ti, me të vërtetë je Falës, andaj me fal mua.”

“Allahumme inneke Afuun tuhibul-afue, fa’fu anni.”

(Tirmidhiu, Hadith Sahih)

Sa i përket shtojcës “Kerimun” pas fjalës “Afuun” shejh Albani, Allahu e mëshiroftë thotë: “Nuk ka bazë askund në burimet e hershëme.” Burimi: Silsile Sahiha 7/1011

Kurse, shejh Bekër Ebu Zejd, Allahu e mëshiroftë thotë: “Kerim (Fisnik) është nga emrat e mirë të Allahut të lartësuar, mirëpo, nuk është vërtetuar përmendja e tij në këtë rast dhe nuk ka bazë të përmendurit e tij në këtë hadith.”  Burimi: Tas’hihul-Dua fq. 506

Shpërndaje: