Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet bërë rukje?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Fetvaja: 8693
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: Cili është trajtimi sheriatik për një person i cili është i pushtuar nga xhinët?
 
Përgjigje: Një person i tillë duhet të trajtohet përmes rukjes me Kuran dhe lutjeve autentike nga profeti ﷺ. Lexoje librin el-Kelim et-Tajib1 nga Ibnu Tejmijeh, dhe el-Adhkar të Neueuiut dhe librin el-Uebil es-Sejjib nga Ibn-ul-Kajjim. Në këto libra ti do të gjesh gjëra që do të ndihmojnë që t’i bësh rukje vetes tënde.”

1 http://perlat-muslimane.com/?cat=107

Shpërndaje: