Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet filluar agjërimin e Ramazanit?

Alameh Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi (v. 1415)

Burimi: Fetaua ue Rasa’il Shejkh Abdurr-Rrezak el-Afifi, fq. 423

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është mendimi më i saktë se çdo vend duhet të agjërojë kur ata e shohin hënën e re apo duhet pasuar atë vend të cilin të parët e kanë parë hënën (të parët)?

Përgjigje: Mendimi më i saktë është se çdo vend agjëron sipas shikimit të hënës në vendin e tyre.

Shpërndaje: