Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet kuruar vetën sipas Sheriatit?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Burimi: Fetvaja: nr. 8693
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është kurimi sheriatik për një person i cili është i pushtuar nga xhinët?

Përgjigje: Një person i tillë duhet të trajtohet përmes rukjes me Kuran dhe adkhar (lutjet) autentike nga profeti . Lexo librin El-Kelimet-Tajjib nga Ibnu Tejmijeh1, dhe el-Adhkar nga el-Neueuiu ndhe libri El-Uebil es-Sejjib nga Ibn Kajim. Në këto libra t’i do të gjesh gjëra që do të ndihmojnë për t’i bërë rukje vetes tuaj.


1 https://www.perlatmuslimane.com/category/libra/fjala-e-bukur-autentike/

Shpërndaje: