Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet ndarë fëmijët nga shtrati i tyre i përbashkët?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://binbaz.org.sa/mat/3420

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Si duhet ndarë fëmijët nga shtrati i përbashkët, gjë e cila përmendet në hadithin e të Dërguarit të Allahut (sal Allahu alejhi ue selem)? A duhet djemtë të ndahen nga vajzat apo edhe djemtë nga djemtë dhe vajzat nga vajzat? A duhet që dyshekët të jenë të ndarë apo ata duhet të flenë në dhoma të veçanta?”

Përgjigje: “Hadithi është i përgjithshëm. Të gjithë dyshekët e djemve dhe të vajzave duhet të jenë të ndarë nga njëri-tjetri edhe nëse ata flenë në të njëjtën dhomë. Që disa persona të flenë në një dyshek kjo mund të shpie në mëkat.”

Shpërndaje: