“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet të vepron udhëtari që iu bashkohet namazit të xhumasë në teshehud?

Imam Ebu Davud Sulejman bin el-Esh’ath es-Sixhistani (v. 275)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed, fq. 82-86

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com 

420 – E pyeta Imam Ahmedin se çfarë duhet të bëjë udhëtari në qoftë se ai iu bashkohet namazit të xhumasë kur imami është i ulur në teshehud.

Imam Ahmed bin Hanbeli tha:

Ai duhet ti falë katër rekate.

Shpërndaje: