“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet t’i trajtojë vesveset?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Fataua alal-Haua 05/06 -1436

http://af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Unë vuajë nga vesveset. Si duhet t’i trajtojë ato?”

Përgjigje: ”Ilaçi kundër vesvese është që t’i lutesh Allahut që të mbroj kundër shejtanit të mallkuar menjëherë kur ti ndien vesveset.

Allahu Te ala ka thënë:

وَإِمَّا يَنزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

”E nëse ty të ngacmon ndonjë ngacmim prej shejtanit, ti kërko mbrojtje prej Allahut, se vërtet Ai është Gjithëdëgjues dhe i Gjithëditur për çdo gjë.”41:36

Kthehu tek Allahu dhe Ai do të shpëtojë prej tyre.

Dhe në qoftë se vesveset janë rezulat i një sëmundje mendore, atëherë duhet të vizitosh psikologët që shpresojmë se do të gjejnë një mjekim për ju.”

Shpërndaje: