Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet t’i ushqejë të varfëritë personi i cili nuk mundet të agjërojë Ramazanin?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam
www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 50: Si duhet t’i ushqejë të varfëritë personi i cili nuk mundet të agjërojë Ramazanin? 

Përgjigje: Pasi të kenë kaluar dhjetë ditë të Ramazanit, ai i blen 10 kg oriz të mirë dhe ia jep atë një familjes të varfër. Pasi të kenë kaluar njëzet ditë të Ramazanit, ai e bën të njëjtën gjë. Kur Ramazani të përfundojë tërësisht, ai e bën të njëjtën gjë.

Shpërndaje: