“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet vepruar ai që i bashkohet imamit në rekatin e dytë në namazin e xhumasë?

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahojah (1/223-226)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

504 – E pyeta Imam Ahmedin në lidhje me personin që i bashkohet imamit pas një rekati.

Imam Ahmed bin Hanbeli tha:

“Në këtë rast, ai vetëm shton një rekat. Ndërsa nëse ai i bashkohet xhematit ndërsa ata janë ulur [në teshehud], ai i falë katër rekate.

Is’hak bin Rahojah tha të njëjtën gjë.

Shpërndaje: